00:00

Kållered SK

Referat: Skene IF - Kållered SK

Tunga tre poäng!
En riktig tuff match blev det till slut där vilket av lagen kunde tagit hem segern, denna gång var det vi som tryckte in vinstmålet runt den 90:e
En ganska passiv start från vår sida och i den 6:e är vi nära att åka på ett rött kort då Emil tar till ojusta medel i en närkamp då Kållereds spelare nästan har fritt läge mot mål. Är bortalaget som är närmast ett ledningsmål i den 16:e men avslut vid hörna tar i ribban. Liten väckarklocka till oss och vi börjar hitta mer yta bakom Kållereds backlinje. Sonny nära vid ett anfall och vinner en hörna. Hörnan slås av Lucas som hittar Oscar perfekt inne i straffområdet och nickar in vårt ledningsmål till 1-0 i den 25:e.
Kållered sticker emellan med lite kontringar och är nära att kvittera i den 31:a men avslut precis över ribban. I den 34:e har vi ett bra anfall och håller bollen inom laget och Lucas hittar Sonny perfekt med ett inspel i straffområdet och Sonny avslutar på ett tillslag och bollen sitter hårt i mål till 2-0
En kontrollerande sista tio innan halvlek och vi går in i halvlek med en go känsla i laget.
Andra börjar vi starkt, Sonny bra frisparksläge i den 48:e men skott över. I den 49:e är David nära att punktera matchen men chipen över målvakt går precis utanför stolpen. Anfallet efter reducerar Kållered till 2-1 efter kommunikationsmiss mellan försvar och Fatlum i mål. Detta mål gav bortalaget energi och öser på, får utdelning redan i den 56:e då anfallare trycker upp bollen helt otagbart i nättaket till 2-2.
Efter kvitteringsmålet blir det kamp ute på plan och båda lagen går för seger. Böljande spel som inte är till vår fördel och vi får jobba hårt i hela försvaret då Kållered slår mycket långt över vårt försvar och vill sätta pressen högt. I den 67:e får vi ett bra frisparksläge och Oscar nyper till, målvakten får verkligen anstänga sig och räddar till hörna. Efterföljande hörna når Oscar och nick tar i underribban och ner på mållinjen i kalabaliken.
Båda lagen har chanser att avgöra sista 15 men dagens målvakter står rätt vid avsluten. När uret börjar närma sig 90 kommer Sonny rättvänd lite till höger om straffområdet och blir neddragen precis vid straffområdeslinjen och är millimeter från att få en straff med sig. David Lundin får förtroendet att slå frisparken med sin vänster och vilken frispark. Perfekt båge över muren och letar sig i mål precis intill målvaktens vänstra stolpe och vild glädje när alla inser att bollen når nätmaskorna
Kållered satsar allt på tilläggstiden som blir närmare 6 minuter men vi är otroligt disciplinerade och bjuder inte på någon målchans utan till sist tar vi årets första seger i div 3.
Oscar 1-0, ass Lucas
Sonny 2-0, ass Lucas
David 3-2
Uppskattar till närmare 250 i publiksiffra och mycket support under hela matchen för att stötta laget. Nu vilar vi någon dag och njuter av segern innan förberedelserna börjar inför fredagens bortamatch mot KF Velebit på Bravida Arena i Göteborg.